Monday, February 24, 2014

uzun bayan örgü modelleri ve yapılış

Merhabalar degerli site ziyaretcilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün uzun bayan örgü modelleri ve yapılış makalesini yayinlamaya karar verdik.




Örgü Uzun Hırka Modeli ve Yapılışı


uzun bayan orgu modelleri ve yapilis 1


Şiş numarası: 6 ve 8


Yapılışı.


Arka:8 numaralı şiş kullanılarak 68 ilmekle örgüye başlanır8 sıra haroşa örüldükten sonra 6 numaralı şişle ip takılır ve örgüye haroşa ile devam edilir. 80 cm olunca 3-2-1 kol kesimi yapılır. 22 cm oluncaya kadar örüldükten sonra örgü bitirilir.


Ön: 8 numara şiş kullanılarak 36 ilmekle örgüye başlanır. 8 sıra haroşa örüldükten sonra 6 numaralı şişle ip takılarak örgüye haroşa olarak devam edilir. 80 cm olunca 3-2-1 kol kesimi yapılır ve koltuk altından yukarıya 20 cm örülür ve örgü bu şekilde bitirilir.


Kol: 8 numara şiş kullanılarak 48 ilmekle örgüye başlanır. 8 sıra haroşa örüldükten sonra 6 numaralı şişle ip takılarak örgüye haroşa olarak devam edilir. 46 cm olunca 3-2-1-1. . kol kesimi yapılır. 20 cm oluncaya kadar örüldükten sonra bitirilir.


Hırkanın dikimi yapıldıktan sonra 8 numaralı şişle önlerden kesilen ilmekler toplanıp 18 cm yaka haroşa örülür ve örgü bitirilir.



Bu yazi ile alakali daha fazla bilgi inceleyebileceginiz guzel bir kaynak : uzun hırka modelleri ve yapılışı

No comments:

Post a Comment