Sunday, December 22, 2013

Baroni, forma, bayrak, saygı



baroni forma bayrak saygi 1


RECO_ONE YAZIYOR






Fenerbahçe Galatasaray derbisi bitti Fenerbahçeli futbolcular seviniyor. Oyuncular arasında Cristian Baroni adında bir Brezilyalı var. Ne yapmış bu adam? Maç sonu vatandaşı Melo ile forma değiştirmiş ve o formayı o an elinde Fenerbahçe atkısı olduğu ve sevinçlere katıldığı için şortunun içine sokmuş. Vay be!...


Bizim değer yargılarımız çok enteresan bazen en fütursuz işlere normal gözüyle bakarken bazen çok basit bir olaya inanılmaz tepkiler gösteriyoruz.


Bir tartışmadır başladı, formayı şortuna neden sokmuş? Olayı o formada Bayrak var nasıl böyle bir şey yaparsın şekline sokup kendi düşüncesini başkalarına kabullendirmeye çalışanlar bile vardı... Bu konuya en ağır yorumu bana göre Erman Toroğlu yaptı: "Bunların en ahlaklısı Alex'ti onu da gönderdiler" diyerek.Bunların derken ağır bir aşağılama hissi uyandı bende... Brezilyalılar gerçekten ahlaksız mıydı ona göre. Sosyal medyada da olay oldu bir çok şey söylendi.


Yazımı bu konu üzerine kurma sebebim Brezilyalılar'a haksızlık yapmanın ne kadar yanlış olduğunu anlatmaktı. Birçok kültürün barındığı bir ülkedir Brezilya. Dünyanın 9. büyük ekonomisidir. Bir Baroni üzerinden  "bunların tanımlaması yapmak aslında hem tüm Brezilya'ya hem de Fenerbahçe'ye çok büyük ayıptır.


Bu seviyedeki insanların bu söylemleri bu kadar rahat söyleyebilmeleri maalesef son dönemde futbol kültürümüzün içine yerleşmiş durumda. Her akşam spor programlarındaki tartışmalar sırf reiting uğruna mıdır yoksa biz zaten böyle miyiz?
Bırakın bu tartışmayı da son yıllarda göremediğimiz maç sonu yapılan kutlamaları ve centilmenlikleri görün. En azından bunu yapmaya çalışın, belki kendinizi iyi hissedersiniz!..


No comments:

Post a Comment