Tuesday, January 14, 2014

KARAMEL SOSLU CEVİZLİ KEK



karamel soslu cevizli kek 1



KARAMEL SOSLU CEVİZLİ KEK



Tam bir görsel şölen. Evinizin Gurme'si olun. Ağzınızı tatlandıracak muhteşem bir tat; Karamel Soslu Cevizli Kek’e hayran kalacaksınız.


Malzemeler:


4,5 yemek kaşığı (150 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı


2/3 su bardağı kadar (150 gr) pudra şekeri


5 adet yumurta (aklarını ve sarılarını ayırıyoruz)


1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu


2/3 su bardağı kadar (150 gr) labne peyniri


4 tepeleme yemek kasığı (120 gr) un


1 su bardağı ceviz içi


1 çay kaşığı kabartma tozu


Muffin kalıbı


Karamel sos için:


3 yemek kaşığı (100gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı


1 su bardağı (200 gr) esmer şeker


2 kutu (400 ml) krema


Hazırlanışı:


Teremyağ Gurme Kaymaklı’mızı ve pudra şekerinin yarısını krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. İçine yumurta sarılarını, portakal kabuğu rendesini, labne peynirini, unu ve cevizleri ekleyip karıştırıyoruz. Yumurta aklarını kalan pudra şekeriyle kabarıp bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. En son iki karışımı birbirine tahta bir kasıkla yumurta aklarını söndürmemeye dikkat ederek kademe kademe karıştırıyoruz.


Muffin kalıplarımızı yarısına kadar karışımımızla doldurup 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Keklerimiz pişerken biz karamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için gerekli malzemeleri tenceremize alıp şeker eriyene kadar karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. Şeker eridikten sonra arada bir karıştırarak, yaklaşık 15-20 dakika sosumuz koyulaşıp göz göz olana dek ocağın üstünde pişirmeye devam ediyoruz.Keklerimiz piştikten sonra üzerime karamel sosumuzu gezdirip servis yapıyoruz.


Püf Noktası:



Yumurta aklarımızı ayırırken içine bir damla bile sarı kaçmaması gerekiyor. Yumurta aklarımızı kremşanti kıvamını bulana dek çırpmamız keklerimizin oldukça yumuşacık olmasını sağlayacaktır.








No comments:

Post a Comment